Een fotoshoot met kinderen..

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 11:54

Een mooie familie shoot of ene prachtig portret van de kinderen het is zo waardevol maar HOE pak je dit aan?

Kinderen zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. Hebben ze geen zin of vinden ze het spannend, kan dit voor spanningen zorgen. En weet je? Het is helemaal niet nodig. Ik ben zelf moeder van een heerlijke zoon (met eigen willetje) en weet maar al te goed dat ze precies doen op zo'n moment wat je eigenlijk niet wilt. Ik heb wat tips voor je opgesomd die je wellicht gerust kunnen stellen en vooral: waardoor je hopelijk kunt genieten van de voorbereidingen én de dag zelf.

1. Tijd.. We nemen er de tijd voor. Dit betekend niet dat we niet binnen een half uur klaar kunnen zijn. Ieder kind is anders en de een heeft nu eenmaal langer nodig om aan mij en de situatie te wennen dan de ander. Ik vraag ze naar hobby's, school, hun ouders en vaak merk je dat ze daardoor meer vertrouwen krijgen. Gewoon.. even kletsen over niets.

2.Ouders: relax en ontspan. De kinderen nemen het gedrag over en we moeten vooral niet doen alsof er iets heel spannends gaat gebeurden. 

3. Bedenk (kan ook samen met mij) kleine opdrachten. Ze vinden het leuk als ik ze bij het fotograferen betrek. Jullie kennen de kinderen het beste dus bedenk vooraf waar ze door kan laten lachen (mag ook een flauwe grap zijn).

4. We werken in kleine stappen. Maken er een kleine gezellige wandeling van en tussendoor stoppen we steeds voor een kleine rapportage. Tevens geeft dit een mooie variatie in de foto's.

5. Ik laat kinderen kind zijn. Poseren lukt gewoon niet met ieder kind. Wanneer ze in hun element zijn, is het mijn taak de leukste momenten vast te leggen. Gewoon zoals ze zijn.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.